Monique en haar inspiratiebronnen

"In mijn leven ben ik, door mijn bijzondere levensloop, altijd zeer gemotiveerd geweest om de relatie en communicatie tussen mensen onderling, tussen mens en dier, en later natuurlijk vooral tussen mens en paard, te begrijpen en te verbeteren. Met name in mijn zoektocht naar een betere relatie met mijn paard Lady Ashley, heb ik diverse Natural Horsemanship benaderingen en vele cursussen, workshops en opleidingen op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling gevolgd en uiteindelijk datgene eruit gehaald wat voor mij resoneert en klopt met mijn innerlijke waarheid.
Op dit pad heeft, naast vele anderen en natuurlijk de paarden zelf, het werk van een vijftal mensen in het bijzonder een hele belangrijke invloed gehad. Door het leren over en toepassen van hun inzichten en tools, heb ik mijn eigen HorseSense benadering steeds dieper en verder kunnen uitwerken tot wat het nu is.

Kathy Pike: door de opleiding EFLC die ik bij haar gevolgd heb en de samenwerking met haar om de opleiding hier in Europa te kunnen neerzetten, heb ik geleerd dat een goede relatie met het paard begint bij een goede relatie met mezelf. Doordat we in EFLC het paard als co-facilitator inzetten, leer je over hoe je in het leven staat, wat je met je energie en lichaamstaal uitstraalt en als dat niet overeenkomt met hoe je het zou willen, leer je contact te maken met Authentieke Zelf en congruent te worden, zodat je intentie en communicatie in 1 lijn is met wat je werkelijk communiceert met het paard. Het paard geeft altijd zuivere feedback hierin.

Carolyn Resnick: haar werk heeft mij voornamelijk geïnspireerd om de band met het paard op te bouwen in Liberty en haar Waterhole Rituals hebben een belangrijke plaats ingenomen in mijn eigen HorseSense benadering.

Caroline Rider: Haar Tao of Horsemanship heeft me doen inzien dat als de relatie en communicatie tussen mens en paard in balans is, je op dezelfde wijze kan blijven bouwen aan je horsemanship vaardigheden en, als je die ambitie hebt, eigenlijk alle takken van paardensport, waarbij dressuur een hele belangrijke basis vormt voor de fysieke balans. Haar benadering is er één die in die ontwikkeling van die fysieke balans echter ALTIJD de relatie tussen mens en paard en de emotionele en mentale balans voorop stelt. En dat inspireert mij voornamelijk om ook juist ambitieuze ruiters te begeleiden naar die verbinding met zichZelf.

Brian Reed: met zijn prachtige Shire merrie Brenda Lee heeft hij een onverwoestbare relatie. Zijn werk als life coach en inspirational speaker heeft hij gecombineerd met zijn passie voor de natuur van het paard. In zijn zoektocht naar de juiste verbinding en communicatie met Brenda Lee, heeft hij een geheel eigen benadering gevonden die mensen leert hun eigen natuur te volgen, via de weg van het paard. En dat doet hij zo inspirerend, ik wordt er vrolijk van!

James French: zijn Trust Technique is een eenvoudig te leren techniek die je helpt om een betere relatie met je dier te ontwikkelen maar ook om situaties op te lossen waar probleemgedrag een rol speelt. En eigenlijk pas toen ik in aanraking kwam met zijn werk, realiseerde ik me dat mijn benadering van het paard en de mens al jaren precies hetzelfde effect heeft. Zo mooi dat ik me dat bewust ben geworden, het heeft ervoor gezorgd dat ik met nog meer dankbaarheid en passie mijn werk doe, want om op deze manier mijn cliënten te begeleiden in het aangaan van een diepe connectie met zichzelf, het paard, DAT wat IS, werkt helend voor allebei. Zo wordt iedere paardeneigenaar niet alleen een goede partner en vriend voor zijn paard, maar ook een healer.


Tot zover, heel in het kort iets over mijn eigen pad van Zelfontwikkeling. Mocht het je geïnspireerd hebben om op jouw pad ook eens het paard te ontmoeten, wees dan van harte welkom voor een diepere kennismaking met mij, de paarden en bovenal jeZelf!"