• Reacties: 0
 • 12 January 2013 11:26
 • in Bewustwording
 • door Monique
 • Bezoeken: 2336
 • Laatst bewerkt: 8-04-2014
 • (Huidige waardering 0.0/5 Sterren) Totaal aantal Stemmen: 0

Accepteren en omarmen van mijn Ware Zelf

0 0
Afgelopen week heb ik een hele bijzondere workshop gevolgd waarin ik eindelijk (na 40 jaar) mijzelf, mijn Ware Zelf, heb erkend als IK. Ik kwam tot de conclusie dat, ondanks mijn zoektocht en vele persoonlijke ontwikkelingen die ik in mijn leven had doorgemaakt, mijn Ware Zelf nooit geaccepteerd had voor wie ze was. Ik heb vele pogingen gedaan en heb er hard aan 'gewerkt' om mijn fysieke zelf hier op aarde en mijn mind (ook wel ego genoemd) te accepteren, maar tijdens de workshop ging het me voor het eerst dagen: ik heb eigenlijk nooit mijn Wáre Zelf, mijn ziel, I AM, hogere zelf (of hoe een ieder het ook maar wil noemen) geaccepteerd als IK.

Zo kon ik het niet uitstaan dat ik de verbinding die ik met 'haar' steeds zocht, maar niet goed in stand kon houden, laat staan dat ik me bewust kon worden van al haar wijsheid en mogelijkheden. Onbewust leefde ik altijd in de overtuiging (mind) dat ik beter mijn best moest doen om 'goed' te zijn. Onbewust, want als bewust mens met spirituele kennis en inzichten, wist ik natuurlijk best dat het niet zo werkt, dat alles al 'goed' is zoals het is, alles IS en accepteren van wat IS en Zijn met wat IS, is iets wat ik dagelijks uitoefen. Of dat dacht ik dus.... Want wat blijkt: ook ik BEN gewoon, maar dat IK BEN, dát had ik uiteindelijk blijkbaar nooit werkelijk geaccepteerd. En tja, als je jezelf niet accepteert, wat doe je dan? Dan ontken je dat wat IS.
Onbewust geloofde ik: 'mijn Ware Ik is niet goed genoeg'. En continue kwamen er situaties op mijn pad die de overtuiging bevestigde: 'Dat wat ik doe vanuit m'n hart (ingegeven vanuit mijn Ware Zelf) is niet goed genoeg'.
Ik was in de veronderstelling dat ik in verbinding was met mijn Ware Zelf, maar eigenlijk leefde ik vanuit een geconditioneerde overtuiging: Dat wat ik doe (bijv. de opvoeding van mijn dochter, mijn keuze voor het pad van zelfontwikkeling en aansluitend met de opgedane ervaring andere mensen en paarden begeleiden ipv een baan van 9-5) was niet de 'norm', niet zoals het hoort, niet wat de ander van me verwacht en daarmee gaat men me nooit accepteren zoals ik ben. Ik heb het onbewust mijn overtuiging gemaakt: ik accepteer mezelf niet zoals ik ben, ofwel ik accepteer niet dat ik kies voor waar mijn Ware Zelf me naartoe leid. Tja en dat probeert mijn bewustzijn me eigenlijk al jaren te vertellen, door steeds meer en meer de kracht en energie in mijn lichaam te verliezen. Ik had letterlijk geen puf meer! Voor niets, zelfs niet voor het volgen van mijn Ware Zelf.

Maar... nu, na deze geweldige workshop (!) heb ik mezelf geaccepteerd zoals ik ben, mijn ware zelf. En nu KAN ik niet meer mijn Ware Zelf voorbij. Alle oude belemmerende emoties (energie in motie) en overtuigingen die mijn verbinding met mijn Ware Zelf vertroebeld hadden, heb ik losgelaten. In liefde. Want ook compassie voor mezelf en acceptatie dat ik het a) tot nu toe niet steeds zo gedaan heb, mezelf dus teleurgesteld heb daarin en b) dat het dus anders is dan ik dacht dat het 'moest' zijn, zijn hierin cruciaal geweest.

Nu vertrouw ik mezelf, de overweldigende emoties en uitputtende gedachten zijn verdwenen. Het zuivere gevoel en de boodschappen die via het Veld mijn Ware Zelf bereiken en mij bewust maken van wat IS, wat er mag en wil gebeuren, zijn ervoor in de plaats gekomen. Het maakt dat ik met compassie in verbinding kan zijn en kan communiceren met mezelf, met anderen en met de paarden, zonder dat ik beïnvloed raak door de emotie(s). De emoties zijn er en mogen er zijn, maar ze zijn, zoals bedoeld, pure informatie en daar kan ik nu zonder weerstand 'kennis' van nemen.
Emotie = Informatie. Ja, dat wist ik al langer, dat is hoe paarden met emoties omgaan, daar geef ik zelf les in! Maar onbewust had ik op dit thema zo'n sterk verdedigingsmechanisme om van die emotionele pijn weg te blijven, dat het alleen maar pijnlijker werd.
Dankbaar ben ik voor wat Günther en Peter me in de workshop hebben laten zien, maar vooral ervaren: Ik ben me bewust van mijn Ware Zelf. Ik accepteer mijn Ware Zelf. Ik omarm mijn Ware Zelf. En ik laat alle oude belemmerende energie die mijn verbinding met mijn Ware Zelf in de weg zaten met liefde los.

En die verbinding met mijn Ware Zelf, die BLIJFT!
Deel:  
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

Nog geen reacties...

Laat een antwoord achter

Naam: Required Field.
E-mail: Required Field. Niet Zichtbaar
Website:
Captcha Code: Required Field.
Reactie: Required Field.