• Reacties: 0
 • 11 April 2014 11:24
 • in Bewustwording
 • door Monique
 • Bezoeken: 3076
 • Laatst bewerkt: 3-10-2014
 • (Huidige waardering 5.0/5 Sterren) Totaal aantal Stemmen: 2

Alles is Energie in Beweging

2 0

Alles is energie in beweging, en alle energie heeft een bepaalde frequentie/vibratie. Via de FB pagina van een vriendin kwam ik in aanraking met een artikeltje over het verschil van muziek in 440hz en 432hz. Voor mij niet direct nieuwe informatie, maar het artikeltje bevat ook een filmpjewaarmee je zelf kan experimenteren en het verschil kan ervaren.

Heb je interesse in het werken met paarden op een meer natuurlijke manier, meer vanuit je hart? Dan is het zeker een aanrader om dit zelf ook eens te proberen.Ga hier naar het artikel en experiment.

Mijn ervaringen met het gitaar-experiment:

Ik vind dit sowieso een mooi stukje muziek en van zowel de 440hz versie als de 432 kan ik genieten. Echter, door via dit Youtube filmpje zelf het experiment aan te gaan mbt wat frequentie/vibratie met je lichaam doet, kwam ik achter het volgende:
 

Ik merkte bij de 440hz direct een spanning in mijn lijf, de focus van mijn energie ging voornamelijk naar de bovenste helft van mijn lichaam, bleef daar hangen en er kwamen diverse gedachten en emoties naar boven. En ook mijn ademhaling was oppervlakkig. Ik zit al een paar dagen steeds wat onrustig in mijn lijf door vele gebeurtenissen alom, en voelde bij het luisteren direct de spanning in mijn lichaam verder stijgen en daarbij kwam tevens de drang om te huilen toen ik dit stuk in 440hz luisterde.

De 432hz had een heel ander effect op me. Mijn lichaam ontspande direct zodra de eerste tonen klonken. Ik voelde meer warmte binnenstromen, voelde ook de onderste helft van mijn lichaam beter, alsof alles beter doorstroomde en dat bracht tevens een gevoel van geborgenheid. Ook hier voelde ik wel de emotie, maar allereerst veel minder heftig en in tegenstelling tot de 440hz versie ging ik dieper adem halen en kon ik ontspannen in de emotie, zodat de emotie me niet overspoelde maar ik kon het gewoon rustig ervaren en kalm toelaten zonder er gespannen van te raken.

Hier nogmaals de link naar het experiment.

En hierbij de link naar een heldere uitleg over 432 Hertz.

De invloed van jouw energie op het paard

Ik hoop dat dit experiment ook jou doet beseffen hoeveel onze energie en emoties invloed hebben op de relatie met ons paard. En wellicht geeft het je ook meer inzicht in waarom het paard soms heftig reageert op druk, prestatiedrang en onbewust handelen van ons mensen. Het paard is een hoog sensitief dier en juist daarom zijn congruentie, emotionele behendigheid en lichaamsbewustzijn in het hier en nu zo belangrijk in de interactie tussen mens en paard.


Met de HorseSense benadering ontwikkel je het bewustzijn en de vaardigheden die je kunnen helpen hier meer beter mee om te gaan. Als professioneel en ervaringsdeskundig coach begeleid ik je persoonlijk in je proces van zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling, met het paard als gelijkwaardige partner en leraar. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden eens op de vernieuwde website en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort eens bij de paarden....


Ik vind het leuk om jullie ervaringen te lezen! Dus als jij ook dit experimentje hebt gedaan en je ervaringen wil delen, of als je iets anders wil delen naar aanleiding van dit blog, laat dan hieronder een berichtje achter.


Bedankt voor het lezen en ik zie uit naar jullie reacties....

Deel:  
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

Nog geen reacties...

Laat een antwoord achter

Naam: Required Field.
E-mail: Required Field. Niet Zichtbaar
Website:
Captcha Code: Required Field.
Reactie: Required Field.