• Reacties: 0
 • 18 March 2016 10:54
 • in Horsemanship
 • door Monique
 • Bezoeken: 539
 • Laatst bewerkt: -/-
 • (Huidige waardering 0.0/5 Sterren) Totaal aantal Stemmen: 0

Twee belangrijke tools voor een diepere connectie met jouw paard

0 0
Een goede verbinding met ons paard is iets waar we als paardenliefhebbers allemaal naar verlangen, toch?
En een goede verbinding met ons paard, kan alleen maar bestaan als wij volledig aanwezig zijn in het NU. Als wij ons, steeds weer opnieuw, verbinden met onszelf, met ons hart en onze eigen energie. Dan kunnen we ons verbinden met het paard, in liefde en zachtheid voor het paard én onszelf.

Paarden zijn zich altijd en overal bewust van de energie van alles in hun omgeving. Zij stemmen zich af op de omgeving en checken zo waar de energie het veiligst en meest comfortabel voelt. Meestal is dat bij hun kudde, daar voelen ze zich veilig, omdat er harmonie is en duidelijke afstemming onderling om de harmonie te bewaren en bij gevaar met elkaar te communiceren via energie en lichaamstaal dat ze moeten vluchten of vechten.

Als wij met ons paard samen zijn, of dat nu ontspannen puur samen zijn is of training in de vorm van grondwerk of rijden, zijn wij in feite een kudde van twee op dat moment. En om zich veilig en comfortabel te voelen, ook in het werk, heeft het paard dus van ons nodig dat wij een veilige, comfortabele energie bij ons dragen waar het paard zich op af kan stemmen en bij wil en kan aansluiten.

Dus is het van belang dat jij een fijne energie bij je draagt van waaruit je je jouw paard met een open blik, liefde en compassie kan benaderen. 
Dat is niet altijd eenvoudig voor ons als mensen. In de hectiek van ons werk en de drukte van het dagelijks leven, vergeten we nog wel eens de rust en tijd te nemen om bewust hier en nu ons af te stemmen op het moment, op wat er hier en nu werkelijk is. We zijn niet afgestemd op onszelf. We voelen ons lichaam nauwelijks en hebben b.v. niet door dat we snel en hoog ademen en veel spierspanning hebben.  We zitten meestal in een onbewuste 'doe-modus'.
En als we dan zo bij ons paard aankomen, in die 'doe-modus' blijven en met al die stress en spanning aan de slag gaan met ons paard, merken we dat het paard niet reageert zoals we willen of verwachten en raken we gefrustreerd. En veelal geven we (bewust of onbewust) het paard dan ook nog eens de schuld dat hij niet doet wat je vraagt. Terwijl het paard eigenlijk alleen maar reageert op jouw 'heftige', hoog gespannen energie van dat moment!Herken jij dit? En zou jij het ook graag anders willen? 

Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis de twee belangrijkste tools die mij, in al die jaren die ik met mens en paard werk, het meest hebben geholpen, en nog dagelijks helpen, om bewust in het nu te komen en me in liefde te verbinden en met een open mind af te kunnen stemmen op wat mijn cliënt en/of het paard nodig heeft in dat moment van de training.

Aanmelden is eenvoudig en gratis:

Vul op deze pagina je naam en e-mail in, en je ontvangt direct toegang tot de twee kado's.
Verder ontvang je als lid van de HorseSense nieuwsbrief regelmatig inspirerende tips en informatie over onze activiteiten (met een maximum van 2 x p/mnd).

Meld je hier aan

Wat krijg je als je je aanmeld?
Kado 1: Een bewustwordingsoefening in de vorm van een PDF-document die je kan downloaden en uitprinten. 
Deze oefening brengt je helemaal in het hier en nu. En je kan hem op ieder moment van de dag doen, bijvoorbeeld vlak voordat je naar je paard gaat of op ieder moment dat je opmerkt dat je 'er even niet helemaal bij bent'.

Kado 2: Een meditatie voor het Openen van jouw Hart Centrum
Het helpt mij in mijn proces van een betere verbinding met mezelf, met anderen en met paarden, enorm om me regelmatig bewust af te stemmen op de universele liefde en me ermee te verbinden via mijn hart centrum. Door de universele liefde door me heen te laten stromen, kom ik weer gemakkelijker bij mijn eigen innerlijke wijsheid en kracht.  En dat maakt het voor mij makkelijker om met een open mind en open hart mijn paard te benaderen en goed afgestemd te blijven op wat er in dat moment van de training kan en wil gebeuren in de verbinding tussen mij en het paard.

Als je deze bewustzijnsoefening en meditatie regelmatig doet, levert het je dit op: 
• Je leert hoe je je écht kan verbinden met jouw paard, zodat de band steeds dieper wordt en je je steeds meer één voelt met jouw paard.

• Je kunt, vanuit een bewuste, heldere en liefdevolle zachte verbinding met jezelf, iedere situatie met jouw paard meer en meer in kalmte en rust benaderen.

• Je kunt je beter afstemmen op wat het paard nodig heeft van jou om te kunnen en willen doen wat je van hem vraagt, zonder dat er hectiek, stress of veel spanning hoeft te zijn in de training.

• Je kan je makkelijker concentreren en focussen op waar je samen met je paard aan wil werken in het moment, zonder te hoge verwachtingen of angst om het fout te doen.
Deel:  
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

Nog geen reacties...

Laat een antwoord achter

Naam: Required Field.
E-mail: Required Field. Niet Zichtbaar
Website:
Captcha Code: Required Field.
Reactie: Required Field.