• Reacties: 0
 • 17 August 2013 18:40
 • in Bewustwording
 • door Monique
 • Bezoeken: 3661
 • Laatst bewerkt: 8-04-2014
 • (Huidige waardering 0.0/5 Sterren) Totaal aantal Stemmen: 0

Zelfvertrouwen = Vertrouwen in het Zelf

0 0
Wat grappig. In januari schreef ik al het stuk over oervertrouwen en nu, op dit moment zit ik weer midden in zo'n proces waarin de aanwezigheid van dat oervertrouwen zo belangrijk is. Door meer en meer VANUIT meZelf te leven, krijg ik zoveel meer energie en helderheid over wat ik voor Mens en Paard kan betekenen en gaat het, zowel in mijn privé leven als in mijn werk stromen.

Maar! Waar het stroomt, is het ook errrgg spannend! Vooral voor mijn mind!
Die moet zoveel concepten, ideeën, overtuigingen, patronen, vaststaande 'feiten' en zekerheden loslaten, die protesteert dan nog regelmatig. Zo nu ook.

Op dit moment protesteert het regelmatig door me tegen te houden de tijd en ruimte te vinden om te gaan zitten en schrijven VANUIT meZelf, in verbinding, in flow. Waarom? Omdat ik dan mijn waarheid op papier zet, op schrift, en dan kun je er dus echt niet meer omheen, dan is er niets meer waar ik me achter kan verschuilen en meZelf kleiner kan maken, wegkruipen, je bent dan zo kwetsbaar. Althans dat gelooft mijn persoonlijkheidje Monique op zo'n moment. In werkelijkheid heb ik ontdekt dat als ik juist in die verbinding blijf, ik zoveel meer aankan en fluitend (letterlijk!) door het leven ga. Ook de moeilijke momenten van angst, boosheid, verdriet, etc. kan ik dan met een glimlach ontvangen. Ze raken me dan natuurlijk nog wel, maar ik verdwijn er niet meer in, verzuip niet in de emotie en/of verstar niet meer.

Het enige wat ik hoef te doen: aanschouwen vanuit meZelf.
Zo simpel is het, en zo simpel zelfs, dat ik er iedere keer weer verwonderd over ben wat het me schenkt als ik daarvoor ga. Alles is goed zoals het is. Ook nu, het aanschouwen dat het schrijven van mijn lesmateriaal voor mijn cliënten stokt.

Laat ik dat nu eens letterlijk doen en hier delen wat er dan gebeurt:
Als ik hier nu verbinding maak met de ervaring dat zodra ik ga zitten om te schrijven, ik constant wordt afgeleid door van alles in mijn gedachten, de omgeving en.... de angst, die zich vastzet in mijn lijf. Ik voel overal verkramping ontstaan in mijn lichaam, voeten, tenen, handen (ik kan nu bijna niet meer typen), armen, onderrug, alles zit vast en verkrampt. Zucht. En nu? Gewoon blijven kijken, blijven aanschouwen en vooral ook voelen. In overgave ga ik achterover zitten en laat het gebeuren. Er komt een energie los, die gaat als een stroomstoot door mijn hele lichaam omhoog.Begin te trillen en te schudden, de bewegingen die loskomen zijn beangstigend, maar ik blijf erbij, ik kan dit aan. De aandacht verschuift naar mijn schouders, die zitten ook helemaal vast. Mijn nek verstart. Ik laat het allemaal toe, af en toe komt er een gedachte voorbij, die laat ik varen, ik ga niet mee in het verhaal of drama ervan.Ik blijf aanschouwen en voelen wat er wil gebeuren. Nu gaat de aandacht naar mijn keel en ik realiseer dat ik mijn kaken ook verkrampt heb. Terwijl ik dit zo allemaal aanschouw en voel, blijft 1 gedachte maar steeds komen: "als je dit doorzet, raak je echt alles kwijt!" En de angst wordt nu groter, maar ik blijf het aanschouwen. Deze gedachte, overtuiging, ga ik die geloven of blijf ik bij meZelf? Dat is nu de keuze. Ik maak de keuze bij meZelf te blijven, in dit moment, en aanschouw wat dat teweeg brengt: allerlei gedachten en doemscenarios komen voorbij vliegen en ik merk dat het lichter wordt. Ik kan ernaar kijken als de ultieme poging van mijn mind om me te overtuigen hier toch echt uit te moeten stappen en voor al die zekerheden te gaan, maar ik doe het niet. Ik blijf en ik begin te glimlachen, dit spel te doorzien! De angst en de verkramping ebben langzaam weg, ik begin te gapen, te borrelen van binnen, te ontspannen en kan ook mijn omgeving langzaamaan weer meer ervaren. Ik rek en strek heel bewust mijn lichaam en besluit, zo is het even genoeg. Ik ga een kopje koffie inschenken voor mezelf.

Het vervolg....? Ik weet het niet. Nu eerst dat kopje koffie en dan eens kijken wat mijn ware Zelf voor me in petto heeft de rest van deze dag.

Wordt vervolgd....
Deel:  
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

Nog geen reacties...

Laat een antwoord achter

Naam: Required Field.
E-mail: Required Field. Niet Zichtbaar
Website:
Captcha Code: Required Field.
Reactie: Required Field.