Testimonials

Referenties mbt Hulp aan Paard & Eigenaar

Daphne met Kamulet
Ondanks dat ik wel van alles probeerde bleef hij afstandelijk en in zichzelf gekeerd. Die dag is hij begonnen met zich open stellen en had ik eindelijk het idee dat ik tot hem kon doordringen. Ik wilde hem graag gevoelig hebben, op de grond, maar ook onder het zadel. Hij was hard geworden en gestopt met meewerken. Als ik alleen al het verschil bekijk onder het zadel met toen ik hem kocht en nu dan is dat echt een wereld van verschil. Hij reageert op mij hulpen omdat hij dat wil en niet omdat hij niet anders kan. Dat maakt voor mij zo'n verschil. Hij was van de week twee keer zo fijn onder het zadel dat ik weer even in en in verliefd was. Men wat heb ik een fantastisch lief paard.

Alice met Markow
"Uit het hoofd naar het hart…"
Dat is in het kort wat er is gebeurd tijdens en na de sessie van Monique.
In andere woorden voelt het als de doorbraak van onbewuste beperkende overtuigingen naar de onbegrensde mogelijkheden van de verbinding in het nu.
Wat was het probleem? Ik liep vast in het contact met m’n paard. Ik bleek geen verbinding te hebben met wat er ten diepste in mij leefde en staarde me blind op één bepaalde vorm voor verbinding (het kunnen rijden met m’n paard wat al een tijd niet kon door fysieke klachten van m’n paard). Toen de verbinding in mij zich herstelde, kon ik weer zien en voelen wat hij voor mij betekent, ongeacht de vorm. De hartsverbinding die ik altijd met hem had, herstelde zich. Sindsdien hebben we weer dikke lol samen. En terwijl ik de vorm (het rijden) losliet, werd ik me ervan bewust hoe ik hem zelf door mijn gedachten en overtuiging in de beperking hield. Inmiddels rijden we weer, soms zelfs in volle galop, wat al 6 jaar niet meer mogelijk leek. Mijn paard is opener, nieuwsgieriger, blijer, gewoon meer aanwezig. En ik ook!!

Mariecke met Pleiada
Het was heel mooi om te leren van jou hoe ik kan werken aan echt contact met mijn paarden en hoe ik Pleiada kan openen. Ik vond het erg fijn dat je zo subtiel bent dat je de kleinste signalen van zowel mij als de paarden opvangt. Dat voelt echt heel prettig voor mij. Dankjewel!


Referenties mbt Persoonlijke ontwikkeling


Robbert, via SPIRIT! programma van Cohesie

Initieel ben ik vrij sceptisch naar de paardencoaching toegegaan en de hulpvraag was voor mijzelf ook nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk was, is dat ik niet helmaal lekker in mijn vel zit en dat mijn gedrag me uiteindelijk in de weg zit. Gedurende de paardencoaching (onder leiding van Monique) zijn er een hoop opgekropte gevoelens naar de oppervlakte gekomen. Dit is de eerste serieuze aanzet geweest om op een andere manier naar mezelf te kijken en aan de slag te gaan met mijn gedrag, maar ook met mijn gevoelens. De eerste sessie was met name een hele emotionele sessie en heeft mij vooral enorm aan het denken gezet.  
De tweede sessie was zeer bevredigend en voelde ontzettend goed. De paarden laten feilloos merken dat de werkelijke en meer kwetsbare persoon - achter het masker dat ik altijd zo graag opzet – eigenlijk veel mooier is dan de gemaakte harde variant van mijzelf. M.a.w. het is zonde om die zo weinig te laten zien. Hoe intiutief en gevoellig de paarden ook zijn; ze zijn slechts een instrument van Monique. Zij is in staat om op het juiste moment de juiste vragen te stellen om een heel persoonlijk proces op gang brengen.
De combinatie van de paarden en persoonlijke benadering van Monique hebben mij gemotiveerd om mijn zoektocht naar ‘mijn kwetsbare ik’  verder voor te zetten.
Inmiddels is het bewustzijn daar; de zoektocht is begonnen en ik ben nieuwsgierig naar meer. Hiervoor ben ik Monique en haar paarden zeer dankbaar.

Melle, via SPIRIT! programma van Cohesie
Monique oordeelt niet en begint meteen met waarnemen, op het moment dat je de manege in komt lopen. Ze stelt je op je gemak en vraagt hoe je je voelt. De sessie is begonnen.
Meteen bij aanvang konden we al richting gegeven aan de sessie.
Toen we bij de paarden achter het lint stapten kwamen de paarden op mij toelopen. Twee (voor mij) grote dieren, moeder en zoon, die mij open en behoedzaam kwamen begroeten. Heel rustig, respectvol en warm. De connectie was direct voelbaar, heel bijzonder. En, ondanks mijn gebrek aan ervaring met paarden, geen enkel moment bedreigend. Lief. 
Ashley, de moeder, bleef de hele sessie bij me en zorgde ervoor dat ik helemaal ontspannen en in het nu kwam. Ik heb haar continu kunnen aanraken en heb gevoeld wat de verschillen waren tussen hoofd, manen en flank. Ashley liet het toe en wij waren even met elkaar en bij elkaar. Twee sensitieve wezens.
Ze vond blijkbaar dat ik het nodig had dat ze er voor me was en heeft me in het gesprek met Monique begeleid met haar aanwezigheid. Ik vond dat fantastisch. Ook Monique is heel fijn om mee te praten en te reflecteren. Ze is scherp en, zoals gezegd, oordeelt niet maar neemt waar. Ze geeft continu feedback, zodat je goed tot de kern kan doordringen.
Na afloop waren het ook de paarden die afscheid namen van mij. Het gesprek was ten einde. Ik heb genoten van de aandacht van de paarden en genoten van het gesprek met Monique. Heel ontspannen verliet ik de manege. Deze sessie had ik niet willen missen. En een vervolgsessie zou ik helemaal niet erg vinden. De verkregen inzichten moeten nog wel rijpen in mijn hoofd, maar de bewustwording is al fijn.